38 gymnastickych dresu

 A to proto, že přesně tolik gymnastek a gymnastů se 14. 5. 2016 v nich závodilo na sokolských závodech všestrannosti župy Jungmannovy v Příbrami a odvezli si 32 medailí. Což znamená 15 zlatých, 11 stříbrných, 6 bronzových a na dalších předních příčkách ve většině dívčích kategoriích byly opět dívky z Černošic. 

Závody všestrannosti jsou náročné v rozsahu disciplín, kdy děvčata mají deset disciplín a chlapci jedenáct, z toho jen plavání se uskutečnilo v lednu a ostatní disciplíny z atletiky, gymnastiky a šplhu se absolvují během jednoho dne. To je zvláště pro nejmladší cvičence obrovský výkon.

Na medaile dosáhli následující cvičenky a cvičenci: Linda Žáková jedna bronzová, Jolanka Farová dvě zlaté, jedna stříbrná, Katja Valtonen jedna zlatá, Klára Schmiedová tři zlaté, Manová Veronika jedna zlatá, dvě stříbrné, Vavřínová Viktorie jedna stříbrná, Rückerová Anna jedna stříbrná, Kristýna Pavlovská tři zlaté, jedna bronzová, Lucie Trnková jedna zlatá, dvě stříbrné, jedna bronzová, Schӧtterová Lucie jedna stříbrná, dvě bronzové, Julie Farová dvě zlaté, jedna bronzová, Jana Tuháčková jedna zlatá, dvě bronzové, Ondřej Martínek jedna stříbrná, Ronald Johanson jedna bronzová a Roman Malíř jedna zlatá. 

Celkem 7 děvčat a jeden muž postupují do celostátního kola přeboru obce sokolské. Nejmladší v Prostějově a starší v Praze. Držte jim palce.

Za přípravu cvičenců na tak úspěšný závod patří dík především trenérkám Martě Formánkové, Martě Lžičařové, Jaroslavě Farové a dalším začínajícím trenérům.

Za oddíl gymnastiky Jaroslav Formánek